PopisTěstoviny Tarhonya jsou čtyřvaječné. Příprava: Těstoviny vsypeme do osolené vařící vody, přidáme trochu oleje a opět uvedeme do varu. Občas zamícháme a vaříme 18 – 23 minut. Pod poklicí necháme dojít 5 minut. Těstoviny přecedíme a opláchneme pod tekoucí vlažnou vodou.
Podáváme jako přílohu k masu nebo do salátů.
Těstoviny Tarhonya jsou čtyřvaječné. Příprava: Těstoviny vsypeme do osolené vařící vody, přidáme trochu oleje a opět uvedeme do varu. Občas zamícháme a vaříme 15 – 20 minut. Těstoviny přecedíme a opláchneme pod tekoucí vlažnou vodou.
Maďarská specialita: Restovaná Tarhonya (tarhoňa). V hrnci rozehřejeme olej (na dno) a vsypeme těstovinu. Možno dochutit maďarským kořením VIRGIN nebo přidat cibuli. Za stálého míchání restujeme. Až začne Tarhonya vonět a mírně hnědnout podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme až Tarhonya změkne. Podáváme jako přílohu k masu nebo do salátů.
Těstoviny Polévkové drobení (Csipetke) jsou osmivaječné těstoviny. Příprava: těstoviny nasypeme do osolené vařící vody, přidáme trochu oleje. Vaříme 18 - 23 minut. Odstavíme a pod poklicí necháme dojít 5 minut. Přecedíme pod tekoucí vlažnou vodou.